torsdag 18 juni 2009

Något för oss som törs sägs det

Det finns olika slags mysterier och olika slags böcker inom spänning. Själv gillar jag en blandning av ovanligt livsöde och obegripliga labyrintvandringar, när en huvudperson lever livet fullt av spänning samtidigt som jag, läsare, är med i något mysterium i och med att jag inte begriper ett dugg.
Här är ett tips från Leila på blogg.se (Engelska Bokklubben):
Memoirs of a spy, är ganska dyr och på engelska men sägs vara något magnifikt och konceptuellt, och mycket mer än vad du annars kan få för pengarna om du köper en annan billigare bok. Inte alltid givet att konceptuell litteratur är bra litteratur dock. Kan vara för vågat eller för ansträngt.. Bättre än klassiskt/traditionellt trams i alla fall.
Och här är beviset på att boken är rena rama spänning och mysterium och bjuder på fascinerande upplevelser: Det finns också en blogg som rotar i mysterier i boken, särskilt huvudpersonens (en spion!) lek med olika identiteter. Senaste inlägget tar upp bokens kvaliteter som konstverk. Häftigt.
Något lika ovanligt och extraordinärt har vi inte haft på länge i bok-Sverige. Åtminstone enligt vad Leila och hennes bokklubb tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar